Distribucija gasilne in protipožarne opreme MOBIAK SA

LOGO

V podjetju Univar smo oktobra 2015 podpisali pogodbo za distribucijo protipožarne opreme z uspešnim proizvajalcem MOBIAK S.A. iz Grčije.

ZAČETKI

MOBIAK SA je bilo ustanovljeno leta 1977 v prefekturi Chania na Kreti. Danes je MOBIAK eno največjih podjetji v Grčiji in eno izmed najbolj hitro razvijajočih se v balkanski regiji, Evropi in na Bližnjem vzhodu, kar se tiče industrije požara opreme.

Že več kot petnajst let je aktivnost MOBIAK-a usmerjena v razvoj dveh glavnih sektorjev, plin in gasilstvo. Prvi sektor zadeva proizvodnjo in polnjenje medicinskih in tehničnih plinov, medtem ko drugi vključuje proizvodnjo in trgovanje z gasilniimi aparati, trgovanje z vsemi vrstami opreme za gašenje požarov, sisteme gašenja požarov in nadzor ter vzdrževanje gasilnikov.
Poleg tega je po letu 2001 bila dodana tretja dejavnost, proizvodnja in trženje medicinske opreme.

S klikom na zgornji logotip si lahko ogledate spletno stran proizvajalca v angleškem jeziku kjer so tudi katalogi proizvodov.
Ker kataloga v Slovenskem jeziku še nismo izdali, je za naše tržišče, kar se tiče certifikatov sposobnosti gašenja, najbolj primerljiv katalog v Hrvaškem jeziku

VIZIJA – INVESTICIJE – ŠIRITEV

V letu 2006 je družba pridobila 2000m2 skladiščnih prostorov v Aspropirgosu (Atika) in ob koncu istega leta dodatne skladiščne zmogljivosti v Solunu v velikosti 1500m2, da bi služile kupcem tako v severni Grčiji in na Balkanu.
Neglede na nakupe skladišč, se MOBIAK odloči za izvedbo velikega investicijskega programa približno 5.500.000 € v svojih prostorih v matičnem mestu Chania, ki je bil zaključen v letu 2006.
V investicijo je vključena namestitev popolnoma avtomatske linije za proizvodnjo gasilnih aparatov in gradnja nove stavbe okoli 2500m2 za novo montažno linijo, nove pisarne pline in z možnostjo skladiščenja gotovih izdelkov (800m2). Zmogljivost nove proizvodne linije gasilnih aparatov presega 150 kosov na uro. Nova linija je opremljena z  visoko občutljivimi senzorji za helij, ki je dodan dušiku v proizvodnem procesu gasilnikov, z namenom ugotavljanja morebitnega uhajanje potisnega plina iz komaj sestavljenega gasilnika.
Istočasno je bila pomembna investicija v višini 1.000.000 € izvedena v sektorju plinov. Nova polnilna linija je bila nato prestavljena in stare stavbe so bile v celoti obnovljene (1000m2).
Zgoraj omenjene naložbe, skupaj s politiko podjetja MOBIAK, ki temelji na visoki kakovosti, konkurenčnih cenah, raznolikosti izdelkov in kratkih dobavnih rokih zaradi velikih skladiščnih zmogljivosti, so popeljale podjetje na vodilni položaj na balkanskem trgu.

DANES

Danes MOBIAK dobavlja več kot 750 različnih izdelkov, od katerih je vsaj 90 različnih vrste gasilnih aparatov (prašek, penilo, voda, kemikalija, CO2 – prenosni in kolesih / voziček in stabilni sistemi), vsi so certificirani v skladu z evropskimi standardi (EN3, CE, SOLAS, EN 1866, EN 1964). Poleg tega je od leta 2012 MOBIAK uvedel tudi novo paleto UL – ULC gasilnih aparatov.

Distribucija640_480

Distribucija 2015